OYUN TANITIMI: Need for Speed: Rivals - Videolu Derin İnceleme - P: 10

Need for Speed: Rivals - Videolu Derin İnceleme - P: 10

Unknown 00:37 | , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Resmin boyutu 17% (500x250) düşürüldü. Resmi orjinal boyutunda (600x300) görmek için buraya tıklayınız. Resmi yeni pencerede açmak için üzerine tıklayınız.
[Resim: 2V2KMl6.jpg]


NFS'nin geleneği oldu her yıl oyun çıkarmak. Bunun için artık NFS heyecan uyandırmıyordu insanlarda. "Her yıl çıktığı gibi bu yıl da basit bir oyun bizi bekliyor." düşüncesi vardı insanlarda. Hele hele Most Wanted'dan sonra ne demeli? Oyun resmen DLC saçmalığına bulanmıştı. Herkesin şüpheleri vardı bu oyuna. Şüphelenenler mutlaka okusunlar diyorum. Oyunu biraz daha yakından tanısınlar ve şüphelerinde haklı mı yoksa haksız mı olduklarını düşünsünler...


Sen Kimdensin?

Oyun bize 2 seçenek sunuyor. Ya oyunun kanun adamı olursunuz, yada oyunun kanun kaçağı...


Canın Sıkılana Kadar Dolaş Eski Dostum!

Oyun büyük bir haritaya sahip canınız sıkılıncaya kadar dolaşabilirsiniz.



Kanun Adamları

Kanun adamı mı olmak istediniz? Anlaşılan siz de o tekeri patlamayan birdenbire hızlanıp size arkadan geçiren adamların hayatını merak ettiniz. O zaman okumaya devam edin.


Seni Seçtim Pikaçuuu!

"Evet tam adamını seçtiniz. Aranızda en iyi memur benim. Yarış şebekesini batırmak istiyorsanız kararınız zaten bu olmalıydı(!)"
Oyunda diğer polislerin yapabildiği her şeyi yapabileceğiz. Hatta bir bölümünde ajan olup yarışçıların arasına sızacağız. Gerçi adı sızma. Adamların arkasından gömmek pek de sızma olmuyor ama. (Not: Diğer polisler sızamayacak.)

Resmin boyutu 64% (500x283) düşürüldü. Resmi orjinal boyutunda (1360x768) görmek için buraya tıklayınız. Resmi yeni pencerede açmak için üzerine tıklayınız.
[Resim: HjKC9U6.png]



Yardım Lazımdır Abeyyy?

Serbest Dünya'da gezerken karşınıza kovalamacalar çıkacak. Siz de isterseniz polislere yardım edeceksiniz. Bazı kovalamacalarda helikopterler, barikatlar ve yarışçıyı yakalamak için canla başla mücadele eden arkadaşlarınızı göreceksiniz. Gerçekten muhteşem bir atmosfer.

Resmin boyutu 64% (500x283) düşürüldü. Resmi orjinal boyutunda (1360x768) görmek için buraya tıklayınız. Resmi yeni pencerede açmak için üzerine tıklayınız.
[Resim: cEOno5W.png]



Gençler El Atın!

E tabi siz onlara yardım edeceksiniz de onlar mı size yardım etmeyecek. Öyle bir atmosfer için illaha takibi onların başlatmasına gerek yok. Siz de başlatabilirsiniz takibi.


Canım Ne İsterse!

Bu başlık aslında oyunu temsil ediyor. Oyunu canınız nasıl isterse öyle bitirin. Her Chapter için 3 farklı bitirme şekli verilecek. Hangisini daha kolay yapabilirseniz onu seçin. Tabi yaptığınız göreve göre araba verilecek. Zaten 3 modeli konmuş her arabanın.

1- Patrol: Normal polis araçları.
2- Undercover: Sivil polis araçları. Yarışçılara bulaşmazsanız sizi fark edemezler.
3- Enforcer: Tank gibi arabalar demek isterdim ve öyle olmalıydı ama maalesef Patrol arabaları bu arabalardan daha sağlam.


Hangisinde Daha İyisin?

Oyunda 3 farklı görev olacak.

1- Hot Pursuit: Yarışa katılan tüm yarışçıları yok edin.
2- İnterceptor: Aranan kaçak yarışçıyı yakalayın.
3- Rapid Response: Belirli zamanda en dikkatli sürüşünüzle bir noktadan bir noktaya varın.


Zorluğu Kovaladığın Yarışçı ve Zaman Koşulları Değiştirir

Zorluk seviyesi seçemeyeceğiz yine. Hot Pursuit ve İnterceptor'da bizi yarışçıların tecrübesi, Rapid Response'Da ise bizi zamanın kısıtlığı zorlayacak. (Aslında İnterceptor'da zaman da zorlayacak ama yarışçının zorluğu daha ağır basıyor.)


Bizim Arabalarımız Yarışçıların Arabasını Ezer Bi Kere Tamam mı?

Polis arabalarının hız barı 15.0'a kadar çıkabiliyorken (Venom GT), yarışçı arabaları en fazla 9.0'a çıkabiliyor (Pagani Huayra). (15 derken sıralama. Polis arabaları 15 üzerinden yarış arabaları 10 üzerinden değerlendiriliyor.)


Sana Tüm Arabalarım Feda Olacak Tabi Ama Pursuit Teknolojileri Senden Çıkar!

Polis Departmanı bize iyi bakıyor. Arabaları bedavaya kullanacağız. Oyundaki paranın bir işe yaraması için ise Pursuit teknolojileri parayla takılıyor.


Hangi Departmandansın?

Polisler plakalarında çalıştıkları departmanların isimlerini taşıyorlar. Sizde bir departman seçeceksiniz.


Şakalaşıyoz Biz Ya...

Ben bazen bizim kankilerle takılıyorum (Polisler). Arada bir birbirimize hafiften hafiften çarpıyoruz. Ben ona çarparsam o da bana hafiften dokunuyor. Eğlenceli bir ortam oluyor.


Yarışçılar Çok Güçlü!

Oyunda ağzınıza sık sık bu ifade gelmeye başladıysa demek ki artık Pursuit Tech kullanma zamanınız geldi. Pursuit Tech'i her iki tarafta kullanabiliyor. Burada polislerin kullandıkları Pursuit Tech'leri açıklayacağım. Aklınızda "Bu ne işe yarıyor?" şeklinde ifade kalmasın diye.

Helicopter: Helikopter çağırırsınız. O yarışçıyı yakalamanız için Spike Strip'ler döşer yola. (Tekerleği patlatan şeyler.)

EMP: Yarışçının arkasındayken işe yarar. Locking dedikten sonra beklemede kalın. Locking çizgisi bitince EMP ateşlenecektir. EMP sayesinde yarışçı hem hasar alır, hem de yarışçı yavaşlar; kontrolünü kaybeder.

Roadblock: Polisler barikat oluşturur.

Shock Ram: İleri bir çeşit dalga atar ve yarışçının hasar almasını sağlar. Dalganın atılması için hedefleme sistemi yoktur. İstediğiniz herkese bu dalgadan atabilirsiniz.

Electrostatic Field (ESF): Arabanız bir tür elektrik ile doldurulur. Çarptığınız araç ciddi miktarda hasar alır.

Spike Strip: Arabanızın arkasından Spike Strip atar.Yarışçıyı tam arkanıza alın ve atın. Doğru atış yaparsanız yarışçı yavaşlayacaktır ve kontrolünü kaybedecektir.


Pursuit Tech İle Bir Yarışçıya Nasıl Daha Çok Hasar Verirsiniz?

Bir arabada iki adet Pursuit Tech slotu vardır. Biz de bundan faydalanacağız.

"Peki hangi ikisi daha uyumlu." derseniz, benim tavsiye ettiklerim:

EMP+Shock Ram: İlk başta EMP ile yarışçının kontrolünü kaybettirirsiniz. O yavaşlayacak, siz de hızlanacaksınız. Sonra ona tam çarpacakken Shock Ram'i açacaksınız ve yarışçının canının %75'inin olmadığını fark edeceksiniz.

EMP+ESF: İlk başta EMP ile yarışçının kontrolünü kaybettirin. Sonra ESF'yi açın ve geçirin bir tane yarışçıya. Yarışçı büyük ihtimalle oradan çıkamayacaktır.

Helikopter+Shock Ram/ESF: Helikopter koyduğu Spike'lar ile yarışçının kontrollerini kaybettirir. Siz de ESF veya Shock Ram ile onu etkisiz hale getirirsiniz.


Hangi Arabaları Kullanmalıyız?

Mercedes'i oyunda ilk gördüğünüz an büyük ihtimalle benim gibi çok sevindiniz ama arabanın hızını, kontrolünü görünce muhtemelen benim gibi üzüldünüz. Oyunun en dandik arabası maalesef oyunun en güzel arabası. (bana göre en güzel araba.) Neyse ben de size hangi arabalara yatırım yapacağınızı göstereceğim. Baştan söylemesi Mercedes'e asla yatırım yapmayın!

Aston Martin Vanquish: Oyuna ilk başladığınızda sizi tam karşılayacak ilk araçtır. Araba dönüşleri çok iyi alır. Hızı da gayet iyidir.

Porshe 911 Turbo: Hızlı, asabi bir arabadır. Drift çekerken direksiyonu iyi yönlendirmeniz gerek yoksa kaza yapabilirsiniz. Kolay drift çekilmez bu araçla. Eğer idare edebilirseniz Ferrari 458 İtalia'yı bekleyin derim.

Ferrari 458 İtalia: Gayet iyi dönüşleri vardır. Hızlanması da gayet iyidir.

Lamborghini Aventador LP 700-4: Oyundaki en iyi hızlanabilen arabadır. Hızlanması sayesinde yarışçının arkasından çok sert vuruşlar yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı olduğundan alışmanız zaman alabilir.

Hennessey Venom GT: Oyunun en hızlı arabasıdır. Dönüşleri pek iyi değildir. Lamborghini Aventador LP 700-4'e alıştıysanız bu arabayı hiç kullanmayın.


Pursuit Tech Seviyeleri Nedir?

Seviyeler arttıkça Pursuit Tech'ler güçlenir. Örneğin bir helikopter spike'leri daha iyi yerlere koymaya başlar. Ayrıca Ammo (Mermi)'da çoğalır.



Kanun Kaçakları

Hot Pursuit hariç tüm NFS'lerde kanun kaçağı oluyorduk. Yine de merak eden vardır diye bunu da açıyorum.


Sen Teksin, Herkes Senin Rakibin

Oyunda polislerde olduğu gibi değiliz. Bir yarışçı bizim dostumuz olamıyor maalesef. Belki serbest dünyada bize bulaşmayacaklar fakat yarışlarda öyle olmayacak. Arkadan önden size bindirecekler.


Yarış Mı İstedin? Kamonnnn!!!

Dolaşırken karşınıza çıkan yarışçılarla 'Page Up'a basıp yarışabiliyorsunuz. Sanırım bunu en son Underground 2'de yapmıştık. (Undercover'da olabilir tam hatırlamıyorum.)


Boyacı Hüsamettin, Oğlu Sünnet Olduktan Sonra Hizmetine Tekrar Dönmüştür

Arabamızı özel vinillerle boyayabiliyoruz. O sistemi geri getirmişler. Yalnız NFS: Most Wanted 2005'deki gibi geri dönmüş. Yani Pro Street, Undercover, World gibi vinilleri istediğimiz yere taşıyamıyoruz.


Nasıl Yapabiliyorsan Onu Yap

Tıpkı polisler gibi bunun da bir Chapter'ı bitirmek için 3 seçeneğimiz var. Race, Pursuit, Drive. Fakat bunda hangisini yaparsanız yapın bir araba açılır. Polislerdeki gibi bir arabanın 3 modeli yok.


Polisken Ne Yaptıysan Tersini Yap

Bunda da polislerde olan etkinlikler var ve ekstradan Race etkinliği/görevi var. Görevler ve amaçları şunlar:

1- Race: Yarışta 1. olun. Polislerle karşılaşma ihtimaliniz azdır. Karşılaşsanız bile polislerin gücü azdır.
2- Hot Pursuit: Polisken amacımız tüm yarışçıları yakalamaktı. Yarışçıykense amacımız yarışı sağlam olarak ve 1. olarak bitirmek.
3- İnterceptor: Polisken amacımız belirli sürede yarışçıyı yakalamaktı. Şimdi ise amacımız belirli süre içinde polisten kaçmak.
4- Time Trial: Rapid Response'un yarışçı versiyonu diyebiliriz. Amacımız belirli süre içinde bir yerden bir yere varmak.


Sen Sen Ol Yarışta Rakip Yarışçının Arkasına Geçme!

Yarışta başka bir yarışçının arkasına geçmek yapacağınız son şey olsun. Yoksa bir Shockwave ile yarışınız bitebilir.


Pursuit Tech'lerimiz

Polislerdeki gibi Pursuit Tech'lerimiz olacak ve yine onlar gibi 2 slotumuz olacak. Tek fark bazı ursuit Tech'lerimiz farklı. Bütün Pursuit Tech'lerin özelliklerine bakalım:

Electrostatic Field (ESF): Arabanız bir tür elektrik ile doldurulur. Çarptığınız araç ciddi miktarda hasar alır.

EMP: Polisin arkasındayken işe yarar. Locking dedikten sonra beklemede kalın. Locking çizgisi bitince EMP ateşlenecektir. EMP sayesinde polis hem hasar alır, hem de kontrolünü kaybeder ve önünüzden çekilir. (Spike atamaz.)

Jammer: Polislerin sistemi hacklenir. Eğer bir EMP size kilitlendiyse bunu kullanın.

Shock Wave: Bir tür dalgadır. Bu dalga sayesinde yanınızda bulunan herkes sizden uzaklaşır. Arkanızda olan yavaşlar, önünüzde olan hızlanır. Yarıştayken önünüzde rakip yarışçı varsa bunu asla kullanmayın.

Stun Mine: ESF ile Spike'ın birleşimi diyebiliriz. Kullanışı polislerin Spike'ı gibidir. Herhangi bir hedefi arkanıza aldıktan sonra bunu kullanın. Hedefin sistemi çökecektir. Sisteminin çökmesiyle de kontrolünü kaybetmesi kaçınılmazdır. Yollara atılmış Stun Mine'lar mavi çizgi olarak görülür.

Turbo: Bir yarışa giderken arabanızda mutlaka bulunması gereken bir Pursuit Tech'tir. Bunu kullandığınızda arabanızın hızı 60 Mp/h'den birdenbire 180 Mp/h'ye çıkabilir.


Daha Fazla Para Kazanmak İstiyorum!

Daha fazla para kazanmak yarışçıyken mümkün. Ortalıkta daha fazla dolanıp polisleri daha fazla kızdırın.

[Resim: WXzuC2S.png]

Resimde solda gördüğünüz alev seviyesi sizin aranma seviyenizdir. Aranma seviyeniz ne kadar yüksekse peşinize o kadar güçlü polisler takılır. Aynı zamanda sizin çarpanınızdır. Birini wreck ettiğinizde 1000 puan gelecekse aranma seviyenizle çarpılır ve o kadar puan gelir, aranma seviyeniz 3 ise 1000x3 olur ve 3000 puan gelir.


Para Para Para Varlığı Bir Dert Yokluğu Tasa!

Oyunda paranız varsa polislerle başınız derde girecek. (O parayı kötülükle kazandığımızdan.)
Paramız yoksa bu kez de hedeflerimize ulaşamayacağız.


Devlet Bize Bakmiyyy

Her şeyinizi kazandığınız paralarla alacaksınız. Polislerde olduğu gibi bedava araba yok yarışçılara.


Yeni Araba Almaya Paran Yok Mu? Hiç Üzülme...

Tabiki de taksitle araba vermeyeceğiz. Fakat araba parçası vereceğiz. Araba kadar pahalı olmadığından öyle slogan yaptık. Yoksa onun da fiyatı var.


İKİ YÜZLÜLÜKTE SINIR YOK!

Oyunda iki tarafı da canlandıracağız. İstediğimiz zaman polislerin yanına istediğimiz zaman yarışçıların yanına zıplıyoruz.


Polislerle Yarışçılar Çok Zıtlar!

O kadar zıtlar ki göstergeleri bile farklı...

Yarışçıların:
[Resim: OtvKZ4z.png]

Polislerin:
[Resim: FBPxam3.png]


Hacca Gidecek Dedeler Gibi Bekleme Çoocuğuuummm...

Kaza yaptığımızda 5 saniye bekliyor. O araba tamir olmayacak boşuna bekleme.


Gözlüklerim Rayban...

Arabayı kullanan gece gündüz güneş gözlüğü takan bir artist.


Aman Çarpmayalım!

Arabayı süren adam geri geri giderken arkaya bakıyor. Gerçekçi ve hoş olmuş.


Bu Takılmalar Da Ne?

Oyunu oynarken hızlı gidiyorsanız ve bir yere gelince takılı kalıyorsanız Hard Disk'ininz zorlanıyordur. Oyun kasmasın diye yapımcılar haritaların sonradan yüklenmesini tercih etmişler. Yani harita ilerledikçe yükleniyor. Böylece hem oyun hızlı açılıyor hem de bilgisayarınız fazla yorulmuyor.


Oyun Neden Bu Kadar Yavaş?

Oyunun yavaş olmasının 2 sebebi vardır. Ya arabanız yavaştır. (Mercedes kullanıyorsunuzdur.)
Ya da bilgisayarınız kasıyordur.
"Peki neden oyun takılmıyor da yavaşlıyor?" diye sorarsanız yapımcılar öyle pis takılmalar yerine oyunu yavaşlatmayı tercih etmişler. Böylece oyunun tepkileri yavaşlıyor ve bilgisayarınız zorlanmıyor. Oyun diğer takılmalara göre daha oynanabilir oluyor. (PES'te maç hızını yavaşlatıp hızlandırmak gibi.)



Artıları:

- Güzel kontroller.

- Ortam süper.

- Geniş lisanslı araba koleksiyonu.

- Efektler gerçekçi.

- Hem polis hem yarışçı olabilme.

- Pursuit Tech'ler.

- Becerilerimize, keyfimize göre görevler.

- Gibi bir sürü özellik...




Eksileri:

- YOK -


POLİS OLUNCA





YARIŞÇI OLUNCA





Not: Oyunun grafikleri en yüksektedir. 1360x768 çözünürlüğünde oynanmıştır.


Puanı: 10


NOT: Bu inceleme için 10 gündür oyunu oynayıp tek tek video çekiyorum. Çektiğim en güzel videoyu buldum düzenledim, sizlere sundum. Aynı zamanda oyunu daha iyi tanımak için oyunun tüm özelliklerini denedim. Tamamen kendi emeğimdir. Sizler oyunu iyice bilin diye böyle bir inceleme yaptım. Konuyu çalmazsanız sevinirim. Sorununuz varsa sorabilirsiniz. - undercover1086


İncelemeyi güzel bir manzara ile bitirelim.


Resmin boyutu 64% (500x283) düşürüldü. Resmi orjinal boyutunda (1360x768) görmek için buraya tıklayınız. Resmi yeni pencerede açmak için üzerine tıklayınız.
[Resim: 4NaW7F0.png]

0 yorum:

Yorum Gönder