OYUN TANITIMI: Killzone: Shadow Fall İnceleme

Killzone: Shadow Fall İnceleme

Unknown 02:43 | , , , , , , , , , , , , , , , , ,




Resmin boyutu 74% (500x282) düşürüldü. Resmi orjinal boyutunda (1920x1080) görmek için buraya tıklayınız. Resmi yeni pencerede açmak için üzerine tıklayınız.
[Resim: DosXPgP.jpg]


Platform: PS4
Çıkış tarihi: 29 Kasım 2013
Tür: Aksiyon
Yayıncı: SCEE
Geliştirici: Guerrilla


Kendi dünyalarının yıkımından kaçtıktan üç asır sonra Helghast sığınmacıları, Vekta gezegenindeki insan kuzenleriyle bir arada yaşamaktaydılar. Toplumları büyük bir duvar bölmüş, akla gelmez bir başarı mümkün olmuştu, yine de savaşların üzerinden asırlar geçse de bıraktıkları yaralar öyle kolay kolay unutulmayacaktı...


Shadow Marshal Lucas Kellan olarak, insan kardeşlerinizi savunmaya and içtiniz lakin gizemli ve ölümcül dişi Helghast askeri Echo ile yüz yüze geldiğinizde bu kadim çekişmenin ve de kendinizin yeni yüzünü keşfedeceksiniz.



Resmin boyutu 74% (500x264) düşürüldü. Resmi orjinal boyutunda (1917x1012) görmek için buraya tıklayınız. Resmi yeni pencerede açmak için üzerine tıklayınız.
[Resim: 0rHk88P.jpg]


“Yeni nesil geliyor, yeni nesil!” diye bizleri gaza getiren firmaları sizin nezdinizde kınamak istiyorum. Yani yeni nesil dediğimiz şey sadece donanım veya alt yapısı geliştirilmiş sosyalleşme özellikleri midir? Yoksa firmalar işi başlangıç aşamasında buna mı çevirmek istiyorlar?



Resmin boyutu 61% (500x282) düşürüldü. Resmi orjinal boyutunda (1280x720) görmek için buraya tıklayınız. Resmi yeni pencerede açmak için üzerine tıklayınız.
[Resim: CfZ4jP2.jpg]


Sevgili ZamundaTorrent sakinleri, elimizde öyle bir oyun var ki kendisine zaman zaman tekme tokat girişmek, zaman zaman ise alıp sevmek istedim. Öncelikle şunu söyleyeyim, Killzone 2’den beri seriye çıkan tüm oyunları fazla fazla oynadım. Killzone serisini severim. Gerek evreniyle olsun, gerek şahane grafikleriyle olsun, gerek de multiplayer’ı ile olsun, kalbimde her zaman bir yeri olmuştur. Killzone: Shadow Fall’un PlayStation 4’ün çıkış oyunu olacağını öğrendiğimde de yüzümde gülücükler açmıştı. Fakat bu yeni nesil Killzone, beni öyle bir noktaya getirdi ki seriyle olan geçmişimi unuttum.



Resmin boyutu 61% (500x282) düşürüldü. Resmi orjinal boyutunda (1280x720) görmek için buraya tıklayınız. Resmi yeni pencerede açmak için üzerine tıklayınız.
[Resim: Mjkz7Wi.jpg]


“Yeni Helghan’a Hoş Geldiniz”

Hikayemiz üçüncü oyunun çok sonrasında geçiyor. Ezeli düşmanlar barış arayışına girmiş. Vektalılar, Helghast’lara gezegenlerinde bir yer açmışlar. İki ulus biir arada barış içerisinde yaşamaya çalışıyor. Ancak bu iki ulusu birbirinden ayıran “The Wall” diye tabir ettiğimiz bir set tam ortaya dikilmiş. Setin öteki tarafında kalan Helghast’lar da “Yeni Helghan” isminde bir yerleşim yeri kurmaya başlamışlar. Bizim hikayemiz de Yeni Helghan’dan Vekta’ya sözde huzur içinde tahliye edilecek Vektalılardan Michael Kellan ve oğlu Lucas’ı görmemiz ile başlıyor.


Resmin boyutu 86% (500x282) düşürüldü. Resmi orjinal boyutunda (3456x1944) görmek için buraya tıklayınız. Resmi yeni pencerede açmak için üzerine tıklayınız.
[Resim: v5Hm9hT.jpg]


Bu tahliye esnasında işler çığrından çıkıyor ve burada patlak veren olaylar Vektalılar ile Helghast’ların barış sürecini zedelemeye başlıyor.


Bizim oyun boyunca kontrol ettiğimiz karakter Lucas. Kendisi bildiğiniz düz asker. Ara sıra mantıklı kararlar alıyor, ara sıra saçmalıyor, ara sıra da karar bile alamıyor. Oyun boyunca kendisiyle zerre empati kurmayacağınız için karakterin üzerinde durmuyorum. Aslında neredeyse hiçbir karakterin üzerinde durmak istemiyorum. Çünkü hepsi birbirinden klişe ve kötü çizilmiş karakterler. Olayların gelişimini, karakterlerin davranışlarını bir kilometre öteden tahmin edebiliyorsunuz.


Peki karakterler böyle olur da, hikaye yerinde durur mu?



Resmin boyutu 74% (500x282) düşürüldü. Resmi orjinal boyutunda (1920x1080) görmek için buraya tıklayınız. Resmi yeni pencerede açmak için üzerine tıklayınız.
[Resim: VzyPhU1.jpg]


Hikaye de karakterler kadar klişe ve tahmin edilebilir. İşin kötü tarafı, hikayeyi eleştirmemizin asıl sebebi tahmin edilebilir olması değil. Kötü işlenmiş olması. Hikayenin sunumu oldukça başarısız. Buna yüzeysel karakterler de eklenince ortaya karışık, ne idüğü belirsiz bir durum çıkmış. Bazen o kadar çok oyundan kopuyorsunuz ki “ben şimdi burada ne yapıyordum ya” derken kendinizi bulabilirsiniz.


Altyapısı oldukça iyi kurgulanmış bir evrene sahip olan Killzone, nasıl oluyor da her seferinde daha kötü bir hikaye ile karşımıza çıkıyor, doğrusu aklım almıyor. Yani evrenini yaratmışsın, atmosfer süper, geçmiş şahane, alt metinler hazır, ancak iş bunların üzerine hikaye yazmaya gelince, hem yazamıyorsun, hem anlatamıyorsun. Gerçekten bravo Guerilla Games!



Resmin boyutu 61% (500x282) düşürüldü. Resmi orjinal boyutunda (1280x720) görmek için buraya tıklayınız. Resmi yeni pencerede açmak için üzerine tıklayınız.
[Resim: CfZ4jP2.jpg]


Killzone Shadow Fall'ın aldığı ilk inceleme notlarına aşağıdan göz atabilirsiniz.


ZamundaTorrent 7/9
IGN 8/10
GameSpot 7/10
Polygon 5/10
Eurogamer 7/10
OPM 8/10
Joystiq 3.5/5
Gamereactor 8/10
Destructoid 9/10
GamesRadar 4/5
GameTrailers 8.8/10
OPM 8/10
Rev3Games 3/5
VentureBeat 67/100
PSNation 9.5/10
Toronto Sun 3.5/5



0 yorum:

Yorum Gönder