OYUN TANITIMI: Crysis 2 - Videolu İnceleme - P: 9.8

Crysis 2 - Videolu İnceleme - P: 9.8

Unknown 02:30 | , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Crysis 1'den sonra çoğunluğu kişinin kafası karıştı. Neden hikaye devam etmemişti? Neden Sefler daha çok önemliydi oyun için? Herkes Crysis 1 gibi bir oyun istiyordu. Ama Crytek grafik dışında hiçbir şeyi önemsemiyordu. Aslında biliyor musunuz? Bugünkü grafikler Crytek sayesinde ilerledi. Çoğu şeyi Crytek değiştirdi. Yani Türkler sayesinde. Yine Türkler üstünlüğünü ortaya koymuş oldu.

Oyunu çoğunluğu kişi şikayet etti "Neden hikaye devam etmedi." diye. Aslında hikaye gizliden gizliye devam etti. Fakat çoğunluğu kişi bunu fark etmedi. Hikayede anılarla bazı şeyler açıklanmaya çalıştı. Sefler iyice kendini göstermeye başladı. Crysis 3'te gelebilecek yaratıkları tanımış olduk. Fakat Alfa Sef'i göremedik. Sonunda nanosuitin muazzam bir savaş makinesi olduğunu anladık. Çünkü Nanosuiti giyen bir kişi ölmüyordu.

Peki birine ölümsüzlük katıyorsa ve bir nanosuite 2 kişi sahip oluyorsa, 2. kullanan kişi ölümsüz olabilir mi? Crysis 4'te sanırım bunu öğreneceğiz. (Çıkarsa)

Crysis 1 de ölen adamımız nasıl öldü peki? Hani ölümsüzlük vardı?

Bize tamamen düzgün bir Türkçe oynanış, hikaye sunan bir oyunla karşı karşıyayız. Bunun için Crytek'in değerini bilmeliyiz.

Oyunda C.E.L.L'lerin silahları çok iyi ama canları az, seflerin ise canları çok iyi fakat silahları kötü. Bunun için oyunda çoğunluğu sef askerlerinizi boğazlayarak öldürecek.

Oyun hakkında ise ilk başta yalnız başımıza dolaşacağız ve bol bol C.E.L.L ajanı avlayacağız. Sonra zırhımız kontrol edilecek. Bizim kim olduğumuz anlaşılmaya çalışılacak. Lockhart (imla yanlışı olabilir) bizi kaçırmaya çalışırken uzaylılar bastıracak. Ve o andan itibaren oyun canlanmaya başlayacak. Gerçekten muhteşem bir atmosferde savaşacağız. Bir bölümde New York'un tam ortasında (Şöyle çapraz giden bir yol var hani, hatta orada polis kulübesi var. İşte orada bile çatışacağız.) Bu kez yalnız da olmayacağız. İşte o an "Oyun budur be!" diyeceksiniz. Videomu orada çekmedim ama onun gibi güzel bir yerde çektim.

Videoda lağamlardan geçeceğiz, sinyalci ile savaşacağız, C.E.L.L'ler ile savaşacağız, zırhlı seflerle kapışacağız, güçlü sefleri bıçakla öldüreceğiz, normal sefleri ise hiç dikkate almayacağız fakat onun 2 askerimizi boğazından tutup öldürürken görünce dayanamayıp mekanlarını basacağız. Çıkardıkları ayak seslerinden tiksineceğiz...

Daha da fazlası için mutlaka sizler için çektiğim videoyu izleyin.


Artıları:

- Muhteşem bir savaş atmosferi.

- Nanosuit çok iyi düşünülmüş.

- Görevler çok akıcı. Senaryoya daldığınız zaman oyunu kapamak istemiyorsunuz.

- Takım arkadaşlarımız ile çatışmak çok güzel.

- Beceriler yapılmış. Bunlarda iyi düşünülmüş.

- Giriş menüsü çok iyi tasarlanmış.

- Böyle bir atmosferde araba bile sürebiliyoruz. Çok iyi düşünülmüş.

- Konuşmalar çok güzel. Bize küfür edince daha da pis gazımız geliyor ve... Açık Ağızlı Gülümseme



Eksileri:

- Videoda da görebileceğiniz gibi bir sefi tutarken bug gibi bir şey oluyor. Bu da oyunun kalitesini düşürüyor.

- Sefler o kadar mermiye rağmen ölmüyor. Anca yumrukla ölüyorlar.







Not: Oyunun grafikleri en yüksektedir. 1360x768 çözünürlüğünde oynanmıştır.


Puanı: 9.8

0 yorum:

Yorum Gönder